Ebbe a szegmensbe viszonylag sok, kifejezetten erős, megbízható készülék tartozik, hogyan is válasszon közülük? Ennyiért már mindegyik készülék legalább 1200-as centrifuga fordulattal és minimum 7 kg ruhatöltettel rendelkeznek. Személyes tapasztalat és preferencia alapján bátran választhat ezek közül a gépek közül, rosszul nem tud választani. A kevésbé márkásakból nagy kapacitásúakat találhat ezek között, míg márkásabbak belépő modelljei itt kezdődnek. Természetesen egy ilyen tág kategóriában sok különbség van a gépek között, de minél több extra funkciót szeretnénk, annál drágább lesz a kiszemelt mosógép.

1, Inverteres motorral rendelkezzen?

Az inverteres motorok nagy előnye a hosszú élettartam. A gyártók bátran adnak rá 10 év garanciát, hiszen szinte nem tudnak meghibásodni. Inverteres mosógépeket egyre több gyártó készít, hiszen a várható élettartam vonzó választás lehet sokaknak, akik hosszú távra is megbízható háztartási gépet keresnek.

2, Fontos a minél hatékonyabb centrifugázás?

Ebben a szegmensben elérhető az akár 1600 fordulat/perc-es centrifugák megléte sem. Ugyanakkor a Miele-ket leszámítva viszonylag kevés készülék rendelkezik vele. Az 1400-as fordulat viszont nagyon hasznos lehet. Nagyobb háztartásokba, olyan helyeken ahol nehéz vagy nem lehet teregetni, a szárítógép elengedhetetlen kiegészítője lesz a jövőnek, sőt sok helyen a jelennek. Ezeknek a készülékeknek a maximális kihasználásához szinte elengedhetetlen egy ilyen centrifugával rendelkező gép beszerzése.

3, Sok ruhát kell egyszerre mosni?

Nagy a család? Sok a szennyes? Elérhető távolságban és árban talál már akár 8 kg vagy annál nagyobb ruhatöltettel rendelkező mosógépet. Sokaknak elsődleges szempont lehet egy nagy kapacitású mosógép beszerzése. Emellett nem győzzük hangsúlyozni, azért mert egy mosógép akár 10 kg ruhát is ki tud mosni, nem jelenti azt, hogy 5-6 kg szennyes mosására ezek a gépek túlzóak lennének.

3+1, Szeretné ön megadni a mosógépnek mennyi idő alatt végezzen egy mosási ciklussal?

Bizonyos készülékek esetében lehetőség van arra, hogy a gyártó által beállított programidőt csökkentsük. Tegyük fel, hogy nekünk egy konkrét program tetszik. Viszont épp nincs annyi időnk, hogy kivárjuk, otthagyni meg nem szeretnénk. Ilyen esetekre találták ki a “Time Manage” funkciót. Azok a mosógépek, amelyek ezzel a funkcióval rendelkeznek, mindig időben végeznek a mosással, így a legkezesebb gépek közé tartoznak.

További hasznos funkciók.

Vasalás könnyítő funkció: A mosógép nem gyűri a ruhát annyira, ezáltal pl.: ingek mosását megkönnyíti. Véleményünk szerint ez a funkció vásárláskor csak azoknak fontos, aki nagyon sok könnyen gyűrődő ruhát mos rendszeresen,

Aquastop vízvédelmi rendszer: Erre a funkcióra mondják, hogy egyszerű, de nagyszerű. Csak annyit jelent, hogy amennyiben a mosógép érzékeli, hogy valahol víz távozik a rendszerből, egy szelep elzárja a bejövő víz útját, ezáltal megkíméli a lakást egy potenciális árvíztől. Hogy kinek ajánljuk? Szinte bárkinek. Leginkább azoknak akik kénytelenek késleltetett indítást alkalmazni, vagy otthon hagyni egyedül a mosógépet. Napközben a gép a hosszú programokkal is ráér végezni, és nem kell attól tartani, hogy amire hazaérünk az egész lakás víz alatt lesz.

Késleltetett indítás: Az előzővel szorosan összefüggő funkció, azt tudja amit a neve is sugall. Szeretné, hogy mire hazajön, a gép végezzen a mosással? Szeretné, hogy ne ússzon az egész lakás?  Nos nem is kell gondolkodni, egyszerűen választani kell egyet ezek közül a készülékekből!

 

Legfontosabb tanács: ha valamiben bizonytalan, és úgy érzi, nem igazodik el, vagy még most sem sikerült a választást véglegesíteni, vegye fel a kapcsolatot velünk bátran, és mi megpróbálunk Önnek személyes ajánlatot adni, függően az Ön igényeitől! Amennyiben szívesen böngészné kínálatunkat erre lehetősége van az alábbi oldalon.