2. Kérdés: Mennyit tervez mosógépre költeni?

1, 100.000,-Ft alatt mindenképp

Tudni kell, hogy ennyi pénzért kisebb kapacitású/tudású mosógépet lehet csak választani.

Ideális lehet: Átmeneti megoldásnak, egyedülállóknak.

2, 100.000,- Ft és 120.000,- Ft között

Ezek között a mosógépek között már nagyobb a választék, több a prémium funkció, gyakori a 6 kilós ruhatöltet, és az 1200-as centrifugafordulat is.

Legtöbbeknek jó választás lehet, egy átlagos családnak, már megoldható, hogy szárítógéphez is passzoljon, ha az ember ritkábban mos, de akkor többet.

Itt érdemes megjegyezni azt is, hogy ha az ember kevés ruhát tesz egy mosásba, azzal a gép kevesebbet is fogyaszt, arányosan. Ráadásul kíméli is a mosógépünket, ha nem tele tesszük. Legtöbb esetben súlyautomatika szabályozza a beáramló víz mennyiségét.

3, 120.000,- Ft felett is akár

Ebben a kategóriában már a legtöbb márkának a prémium minőségű termékei is elérhetőek. Rengeteg extra funkcióval, nagy kapacitással, hosszabb várható élettartammal rendelkeznek, mint olcsóbb “kistestvéreik”. Általános tapasztalat, hogy minden kategóriából ki lehet fogni jót, ugyanakkor az is elmondható, hogy a felső kategóriás mosógépeknél -megfelelő karbantartás mellett- kevesebb panasz érkezik. (Mondhatni természetes)

4, A legjobbat szeretném!

Jelenleg Európában egy mosógépgyártó uralja a trónt, hosszú-hosszú ideje. Ez pedig nem más, mint a Miele.  Ezt azzal érik el, hogy a saját szabadalmaikat fejlesztik folyamatosan, nem spórolnak anyagon, előállításon. Miele szállóige: “Még nem született meg az a szerelő, akinek ezt a készüléket javítani kellene”. A valóságban a Miele mosógépekről elmondható, hogy minimum 20 évre tervezik őket, mosási hatékonyságuk kiemelkedő, nekik köszönhetjük a két irányban forgó dobot, a méhsejtes dobot, háromféle mosószer alkalmazásának lehetőségét, csak hogy párat említsünk. Természetesen más gyártók prémium készülékei is kiválóak, a Miele mosógépek még így is kiemelkednek a piacról. Részletekért kattintson a címre!