Beépíthető mikrohullámú sütők

Ezért válasszon beépíthető mikrohullámú sütő kínálatunkból!

A beépíthető mikrohullámú sütők működésüket tekintve megegyeznek a hagyományos, szabadon álló változatokkal. A különbség abban van, hogy egy beépített mikrohullámú sütő – legyen az toronyba vagy felső szekrénybe építhető változat – mindig szebbé varázsolja a konyháját, mint hagyományos társaik. Természetesen ha bútorba szeretnénk beépíteni, mindenképpen ezek közül a mikrohullámú sütők közül célszerű választani, mert ezek a készülékek beépítve is jól szellőznek, ráadásul méreteik illeszkednek a leggyakoribb bútor elem szélességhez, és mélységhez.


Beépíthető mikrohullámú sütő fajtái beépítési módok szerint

Két típus létezik: toronyba és felső szekrénybe építhető mikrohullámú sütők, amelyek közt mindössze méretbeli különbségek vannak.

 Beépíthető mikrohullámú sütő Beépíthető mikrohullámú sütő Beépíthető mikrohullámú sütő Beépíthető mikrohullámú sütő

A felső szekrénybe építhető modellek keskenyebbek. Mivel ezek a készülékek maximum 35cm-es mélységgel rendelkeznek, ezáltal az űrtartalmuk kisebb (17-22 liter).

Bár ilyen típusú modellek esetében is lehetőség van arra, hogy a beépíthető sütő és mikró egymás felett vagy egymás mellett helyezkedjen el, ha csak felső szekrénybe építené be a mikrohullámú sütőt, csupán az ilyen típusokból választhat.

A toronyba építhető mikrohullámú sütők 60 cm mélységgel rendelkeznek, ezáltal az űrtartalmuk nagyobb (22-31 liter). Ezen modellek esetében kivitelezhető a beépíthető sütő és mikró egymás felé vagy egymás mellé történő beépítése. Szakkereskedőjeként javasoljuk: Ha egymás mellé szeretné a két készüléket elhelyezni, fontolja meg a márka és színazonosság kérdését, még az inox szín esetén is számtalan árnyalat fordul elő.

Kompakt mikrosütők, avagy mikro és sütő egy készülékben.

A mikrohullámú sütők és a hagyományos villanysütők funkcióit egyesíti a kompakt mikrosütő, amely 45 cm-es magasságával ideális megoldás lehet kisebb lakásokba is.

 

 Beépíthető mikrohullámú sütőMit kell tudnia egy mikrohullámú sütőnek?

Elsősorban melegítsen, főzzön vagy süssön, és tudjon kiolvasztani. Ezekkel a funkciókkal már a legegyszerűbb modellek is rendelkeznek. Aki viszont többre vágyik, számos funkció közül választhat. Ezek közül a legnépszerűbb és leggyakoribb a grill, ami az ételek átsütésére, barnítására jó. Bizonyos modellek rendelkeznek csak mikró, csak grill, ill. mikró+grill funkcióval is.

Prémium kategóriás modelleknél megtalálható még a légkeverés funkció. A légkeveréses mikrók nagy előnye, hogy a keringetett levegő egyenletesen oszlatja az ételből távozó hőt, ezáltal egyenletes lesz a főzés / sütés.

 

A párolás viszonylag új keletű, főként az egészséges életmódot követők számára hasznos és kedvelt. Főként zöldségek és hal párolására alkalmas. Nemcsak a tápanyagok maradnak meg az ételben, hanem még az ízei is intenzívebbek lesznek.

 

Szakkereskedőjeként azt javasoljuk, hogy figyeljen forgótányér átmérőjére: sokszor többet elárul a befogadóképességről, mint maga az űrtartalom.

 

A fém edények nem tehetők mikrohullámú sütőbe!

 

Használjon inkább üveg vagy hőálló műanyag edényeket (Polyprophylen, vagy PP)! A jelzés minden esetben megtalálható a “mikrózható” termékeken!

 

Mikrohullámú sütők teljesítménye

A megfelelő mikró kiválasztásánál fontos szempont a teljesítmény. A mikrohullámú sütő teljesítménye többnyire 750-1000 watt közé esik. Amennyiben grill funkcióval bír a készülék, érdemes figyelni annak teljesítményére is, a készülékek többsége 700 – 1600 W grill teljesítménnyel bír. Szakkereskedő javaslata: A magasabb watt szám a gyakorlatban annyit jelent, hogy hatékonyabban melegít, gyorsabban kész az étel.

Fontos szempont még a mikrohullám eloszlása, amely az energia leadás módját jelenti. A hagyományos 2 dimenziós eloszlással szemben a 3D mikrohullámú rendszer egyenletesebb energia leadást biztosít, ezáltal a melegített és fagyasztott étel felengedése gyorsabb és egyenletesebb. (kép+link samsung, whirlpool.

 

Kezelőfelület

Bár a legegyszerűbb modellek még a tekerő- vagy nyomógombos kivitelben készülnek, a modellek többsége már digitális kijelzővel felszerelt, érintőgombos kivitelű. Ezen modellek nagy előnye a programozhatóság. Szinte mind rendelkezik gyorsindítóval, amely 30mp után automatikusan kikapcsol, vagy automata olvasztással, amellyel beállítva az étel súlyát, automatikusan a kellő ideig olvasztja ki.

 Beépíthető mikrohullámú sütő

Belső tér

A mikrohullámú sütők többsége könnyen tisztítható zománc belső térrel rendelkezik. Léteznek modern, kerámia bevonattal ellátott mikrohullámú sütők is. Ezek nehezen karcolódnak, a szennyeződések könnyebben letisztíthatóak maradnak. Azon modellek, amelyek inox változatban készülnek, általában rozsdamentes acél belső teret kapnak. Szakkereskedőként a kerámia bevonatos belső térrel rendelkező modelleket ajánljuk a könnyebb tisztíthatóság végett.

Mikrohullámú sütő „kisokos”

Gyerekzár: A prémium kategóriás beépíthető mikrohullámú sütőknél található meg. Ez a funkció zárolja a készülék minden programját és funkcióját, és megakadályozza a véletlen bekapcsolást.

Zajszint: Egy emberi fül 3dB-elt már 3x-osan halkabbnak vagy hangosabbnak érzékel. A mikrók zajszintje 34-41 dB között van.

Gyors indítás: Ennek a hasznos funkciónak a segítségével egy előre beállított időre (pl 30 mp) automatikusan bekapcsolható a készülék.

Súly automatika: A készülék érzékeli a behelyezett étel súlyát és a kiolvasztást illetve melegítést ennek megfelelően állítja be.

Amennyiben cikkünk felkeltette érdeklődését, kérjük kövessen bennünket facebook-on, youtube-on, iratkozzon fel levelező listánkra, illetve böngéssze bizalommal további írásainkat, videóinkat blogunkon. Amennyiben személyesen szeretné felvenni velünk a kapcsolatot az alábbi linken megtalálja elérhetőségeinket!

like us2youtube3hirlevel_calendar2