Beépíthető villanysütő

Egy jól kiválasztott sütővel időt, pénzt és energiát takaríthat meg! Olvassa el szakkereskedője tanácsait, hogy megtalálhassa a tökéletes darabot! Ne feledje, hosszú évekre lehet megbízható segítőtársa otthonában! Legyen tippjeinkkel szakértő, hogy ne érhesse csalódás.

beépíthető villanysütő

A beépíthető sütő meglévő régi, vagy az új konyhabútorba bárhová beépíthető, akár külön választva a főzőlaptól, megtörhető a hagyományos „alul sütök – felül  főzök” elv, ezzel egyfajta modern irányvonalat kölcsönözve a konyhánknak.

Kínálatunkban Ön is megtalálhatja azon tudású darabot, amely az igényeinek és a pénztárcájának megfelel.

 

Beépíthető villanysütő kontra gázsütő?

Van aki erre, van aki arra esküszik. Mindkettő mellett szól érv és ellenérv is. Bár sokan azt gondolják a villannyal sütés drágább, mégis megéri az árát: a pontos hőmérséklet-beállítás, és a funkciók sokrétűsége messze felülmúlja a gázos kivitelt, sőt akár kétszer annyi süteményt is megsüt egyszerre.

beépíthető villanysütő

Méretek

Minden beépíthető villanysütő a szabványoknak megfelelően úgy lett kialakítva, hogy a 60 x 60 x 60 cm-es bútorelembe belehelyezhető legyen.

Kezelés

Kezelését tekintve a beépíthető sütő lehet manuális, vagy érintés-vezérelt, illetve ezek kombinációja, ahol a manuális vezérlés mellett digitális kijelző is található.

Sütési funkciók

Alsó sütés, felső sütés, alsó-felső sütés, hőlégkeverés, hőlégbefúvás, alsó-felső sütés hőlégkeveréssel, kiolvasztás, grill, grill hőlégkeveréssel.

Védelem

Ha sütőről van szó, akkor érdemes a védelemre is gondolnunk. Még a legegyszerűbb modellek is dupla üveges sütőajtóval felszereltek, de egy közép felszereltségű modell már 3 vagy 4 rétegű üvegajtót tartalmaz, amely jobban bent tartja a hőt, ezáltal hozzáérve nem égetjük meg magunkat. Az ilyen üvegajtó már kívülről is hideg érzetet eredményez, érdemesebb az ilyen modelleket választani. Egyes modelleknél az üvegrétegek szétszedhetőek, ezáltal a tisztítás is egyszerűbb. A sütők többsége gyerekzárral felszerelt, típustól függően manuális vagy digitális szabályozással. Míg a manuális az ajtó konkrét nyithatóságát, addig a digitális a program elállítását akadályozza meg.

Belső tér és tisztítás

beépíthető villanysütő

A legegyszerűbb kivitelű sütőkben a belső tér könnyen tisztítható zománc. Ez a leginkább elterjedt, a legtöbb típus ilyen belső térrel rendelkezik.

A katalitikus sütőtér felületéből adódóan öntisztító funkcióval rendelkezik. Ez abban áll, hogy a zsíros szennyeződések nem vagy csak nehezen képesek megtapadni rajta. Pont ezen előnye egyben hátránya is, hiszen mechanikus és vegyszeres tisztítása sem lehetséges. Bizonyos modelleknél csak a hátlapja, vagy akár az egész sütőtér ilyen katalitikus felületű. Azok számára ideális, akik nem akarnak vesződni a takarítással, középkategóriás sütőt keresnek.

A pirolitikus sütőtér lényege nem a felületben, hanem a magas hőmérsékletben rejlik.  A pirolitikus tisztítás során a beépíthető sütő 450-500 fokos hőmérsékletre hevíti a sütő belső terét, így a benne található ételmaradékok és szennyeződések hamuvá, korommá válnak, így könnyen eltávolíthatóak, feleslegessé téve a drága és veszélyes tisztítószerek használatát.
Pirolitikus tisztítás esetében az oldalrácsokat, tepsiket, hústűt a tisztítási folyamat megkezdése előtt el kell távolítani. A tisztítási folyamat során a sütőajtó automatikusan zárolásra kerül.

A pirolízis folyamata mellett létezik egy ún. félpirolízis, ami az enyhébben szennyezett sütőtér megtisztítására kínál lehetőséget, rövidebb idő alatt és alacsonyabb hőmérsékleten – ezáltal kisebb költséggel -, de működési mechanizmusa megegyezik a pirolitikusnál olvasható folyamattal.

A beépíthető villanysütők többségéhez tartozékként mély és/ vagy lapos tepsi (azon modelleknél, ami grill funkcióval rendelkezik, grillrács) is jár.

A beépíthető villanysütő extrái

Hússzonda:

Az étel hőmérsékletének mérésére szolgál a sütőtér beldejében.

Kiolvasztás – A sütő légterében egyenletesen meleg levegő kering, így a fagyasztott élelmiszerek a sülés veszélye nélkül kiolvaszthatóak.

Aszalás – Bizonyos modellek képesek a gyümölcsök zöldségek szárítására aszalására is.

Kelesztés – Talán nem is kell kifejtenünk, hogy mennyire fontos a jó kelt tésztának az állandó kellemesen meleg hőmérséklet…

Gyorsfelfűtés – Sok receptben szerepel: „A sütőt melegítsük elő x fokra…”. Nos ez a praktikus funkció pont erre jó. Nem kell 20 – 30 perccel előtte beállítani a sütőt, hiszen a gyorsfelfűtés funkció ezt pillanatok alatt megoldja!

Automatikus receptek – Bizonyos modellek előre beállított (vagy programozható) receptekkel rendelkeznek, így elegendő összeállítani az alapanyagokat – és a többit a sütőre bízni!

Gyermekzár: A gyermekzár egy gombnyomásra lezárja a készüléket, megakadályozva az elprogramozást.

beépíthető villanysütő

Gőztisztítás: Általában párolás funkcióval rendelkező sütőknél érhető el ez a funkció. Olcsó, környezetbarát és gyors megoldást kínál a sütőtér tisztítására.

Oldalrács, teleszkópos sütősín: A beépíthető sütők között az alap modelleknél a tepsi a sütő oldalfalán elhelyezett vájatban fut. Közép- és prémium kategóriás modellek mindegyikében tepsi vezető oldalrács található. A legmagasabb minőségű termékek kihúzható teleszkópos sütősín is található, tökéletes hozzáférést biztosítva a tepsi tartalmához. Általában 1 vagy 2 db található a sütőkben. Létezik teljesen kihúzható és 75%-ban kihúzható sütősín is. Szakkereskedőként mi a teleszkópos sütősínnel rendelkező sütőket ajánljuk.

Amennyiben cikkünk felkeltette érdeklődését, kérjük kövessen bennünket facebook-on, youtube-on, iratkozzon fel levelező listánkra, illetve böngéssze bizalommal további írásainkat, videóinkat blogunkon. Amennyiben személyesen szeretné felvenni velünk a kapcsolatot az alábbi linken megtalálja elérhetőségeinket!

like us2youtube3hirlevel_calendar2