Ipari hűtés fagyasztás

Ipari hűtő

Az ipari hűtés fagyasztás a legtöbb iparágban megkerülhetetlen hiszen legyen szó teleajtós és üvegajtós, vitrines, borhűtő vagy humidorról. Sőt specializált készülékekről, amelyek minden igény kielégítésére megfelelőek: szabadon álló változatok a pár literes űrtartalomtól az akár 1000 literig megtalálhatóak.

A teleajtós ipari hűtő a legegyszerűbb megoldás. A készülék lehet műanyagból, és / vagy rozsdamentes fémből. Tipikus méretek a 160-180 cm, 3-400 literes, használattól függő belső felszereltséggel és bár a legtöbb ilyen készüléket a vendéglátó iparban, a kereskedelemben és a vegyiparban találjuk. Akkor válasszuk, ha nagy mennyiségű htött árut kell szisztematikusan elhelyezni.

Vitrines ipari hűtők egy változatosabb csoport mert találunk belőle ládát, szekrényt, vagy akár pultra tehető bemutató hűtőt. Felhasználása első sorban a kereskedelem és a vendéglátó ipar, hiszen a teli ajtós ipari hűtőkkel szemben ezek nem hűtenek,hanem bemutatják a választékot is.

Ipari borhűtő vagy humidor egy specializált ipari hűtő, ami egy-egy termék szakszerű tárolását teszi lehetővé.

Ipari hűtés fagyasztás

Hasonlóan a hűtésnél leírtakhoz, itt is hasonló felosztást találunk: teleajtós, vitrines változatok a megfelelő használathoz lettek kialakítva (pl. fagyis hűtő, mirelit hűtő stb.)

Felhasználás alapján lehetnek:

 1. üvegajtós hűtővitrin
 2. teleajtós háttérhűtő
 3. borhűtő
 4. fagyasztószekrények
 5. fagyasztó vitrinek
 6. bárhűtő
 7. minibár
 8. pultra helyezhető italhűtő
 9. bemutatóvitrin
 10. csemegepult
 11. süteményes és cukrászvitrin
 12. hűtőládák
 13. mélyhűtőszigetek
 14. fagylaltpultok, fagylaltgépek
 15. sokkoló hűtő
 16. jégkészítő
 17. egyéb, speciális készülékek