Kombi hűtőszekrény

Legyen az Ön konyhájában is kombi hűtőszekrény!

A hűtőszekrény az egyik – ha nem a legfontosabb – konyhai háztartási gép a nap 24 órájában értünk-nekünk dolgozik. Számtalan formában, méretben, színben kapható, nélküle nincs igazi konyha. Kombi hűtőszekrény esetében beszélhetünk alul és felülfagyasztós modellekről. Az alul fagyasztós hűtők jellemzően 175-185 cm magasak, azonban találunk belőlük 200-210 cm magas készülékeket is. Amit fontos megjegyezni, hogy a fagyasztó részük ritkán nagyobb 115 liternél, és nem létezik 150 literesnél nagyobb fagyasztó kombinált hűtőszekrény esetében. Amennyiben nagyobb fagyasztót szeretnénk válasszunk amerikai típusú side-by-side készüléket. Felülfagyasztós hűtőkből sokkal kisebb a választék. Sokan azért kénytelenek ilyen készüléket választani, mert az alul fagyasztós készülékek minden esetben legalább 60 cm szélesek, míg felülfagyasztós készülékekből nem ritkák az 55cm-es kivitelek sem.

A hűtőszekrény méretei

A hűtőszekrény mérete sarkalatos pont a tökéletes darab kiválasztásánál. Mindenképpen érdemes figyelembe venni a konyha nagyságát, a hűtő majdani helyének méreteit – és bár elsőként nem gondolnánk rá – az odavezető út (folyosó, ajtók stb.) szélességét, magasságát is. Mert hiába szeretnénk nagyobb hűtőszekrényt, ha nem lehet biztonságosan bevinni a konyhába – vagy oda, ahol használni szándékozunk.

A külső méreteken túl a belső űrtartalom is nagyon fontos. Általánosságban elmondható, hogy egy 120-140 literes hűtő 1-2 fős családnak már alkalmas (60 liter / fővel érdemes számolni.) Egy üres hűtő csak viszi az energiát. Érdemes tehát olyan méretet vagy űrtartalmat választani, amelybe gazdaságosan pakolhat a család minden tagja számára.

Kombi hűtőszekrényFelülfagyasztós kombinált hűtőszekrényKombi hűtőszekrény Alul fagyasztós kombinált hűtőszekrény

 

 

Energiatakarékossághuto-energiacimke

Bár a hűtőszekrény az egyik legnagyobb energiafelvevő a háztartásban, mégis tudunk vele spórolni. A különböző energiaosztályok a segítségünkre vannak választáskor. Manapság még a legolcsóbb modellek is „A+” energiaosztályúak, de léteznek „A++”, „A+++”; és ennél magasabb osztályúak is. Mivel a hűtőszekrény folyamatosan üzemel, így már rövid távon is sokat nyerhetünk egy magasabb energiaosztályú hűtővel.

A hűtőszekrény helyének gondos megválasztásával tovább csökkenthetjük, nemcsak a számlánkat, hanem a hűtő élettartamát is növelhetjük. Ha meleg helyre (Pl. szabadon álló tűzhely mellé, vagy közel a radiátorhoz) kerül, az energiafelhasználása is nő, hiszen romlik a teljesítménye.

Hűtőgépek beépíthetősége

Kombi hűtőszekrényKombi hűtőszekrény

Hűtőszekrények esetében is lehetőség van beépítésre, ezáltal a hűtőszekrény a konyhabútor láthatatlan részévé válhat.

 

A fagyasztótér technológiája

A hűtőtér minden esetben automatikus leolvasztású. Az egyszerűbb modellek fagyasztói mechanikus leolvasztással rendelkeznek. Ezeknél a modelleknél az optimális élettartamhoz hozzátartozik a fagyasztó rész rendszeres leolvasztása. Ez sok esetben túl sok időbe és energiába kerülhet. Amennyiben nem szeretne a fagyasztótér jégtelenítésével foglalatoskodni, szakkereskedőként azt javasoljuk, válasszon No-Frost technológiával rendelkező készüléket.

NoFrost

A NoFrost technikával ellátott készülékekben egy speciális keringtető rendszer működik, mely a hűtött hideg levegőt a fagyasztótér minden sarkába eljuttatja, eközben az áramló levegő magával viszi a nedvességtartalmat, mely a készüléken kívül elpárolog. Ezzel a megoldással szükségtelenné válik a készülék rendszeres leolvasztása.

 

LowFrost

A LowFrost technológia sok időt takarít meg Önnek, mivel az új elpárologtató-rendszernek köszönhetően csökken a hideg felület, amelyen jégképződés alakulhat ki. Ennek eredményeként a készüléket sokkal kevesebbszer kell leolvasztani, az energiafelhasználás egyenletes marad.

Kombi hűtőszekrénySide-by-side hűtők

Amerikai típusú kombinált hűtő, ahol a hűtő és a fagyasztó nem egymás alatt-fölött, hanem egymás mellett helyezkedik el. Szélességük legtöbbször 90 cm, a hagyományos kombinált hűtőszekrényekhez képest jellemzően nagyobb a nettó űrtartalomuk. Általában digitális kijelzővel felszereltek. A csúcsmodellek már minibárt és 4 ajtót is tartalmaznak. Léteznek beépített jégkocka és vízadagolóval felszerelt közvetlen vízhálózatra köthető és akár lehajtható bárpulttal, Biofresh zónával rendelkező modellek is. További lehetőség az, – amennyiben még egy ilyen készülék is kicsi – ha egymás mellé teszünk egy ugyan olyan méretű hűtőt és fagyasztót, ugyan olyen hatást érhetünk el, mint az amerikai hűtők, térfogata viszont akár 300-400 liter is lehet.

 

Kisokos

Zajszint: Egy emberi fül 3dB-elt már 3x-osan halkabbnak vagy hangosabbnak érzékel. Érdemes minél halkabb hűtőszekrényt választani. Általában 39-41dB körüli zajszinttel rendelkeznek.

Fagyasztókapacitás: Megmutatja, hogy a fagyasztó 1 nap alatt hány kg ételt tud lefagyasztani.

Visszamelegedési idő: Áramszünet esetén a fagyasztóban lévő élelmiszerek hány órán keresztül nem károsodnak.

Világítás: Hagyományos, halogén vagy led-es világítás.

Automatikus leolvasztás: A hűtőajtó nyitásakor keletkező pára a hűtő hátfalán összegyűlik és egy vékony csőrendszeren keresztül a kompresszor felett található tálcába folyik, ami a meleg hatására elpárolog.

Elektronikus hőmérséklet-szabályozás: A hűtő- és fagyasztótérben a hőmérséklet mindig egyenletes és pontos. Digitális kijelzővel felszerelt modelleknél a hűtő és a fagyasztó hőmérséklete egy lcd kijelzőn nyomon követhető.

Bio Fresh Zóna: Az itt tárolt gyümölcsök és zöldségek – a O C foknak és a megfelelő páratartalomnak köszönhetően – tovább maradnak frissek maradnak. Egyes hűtők több ilyen zónával is rendelkeznek. Egyes modelleknél Fresh Zone-ként emlegetett zóna azonban halak és húsok tárolásának is megfelelő körülményeket biztosít.

Amennyiben cikkünk felkeltette érdeklődését, kérjük kövessen bennünket facebook-on, youtube-on, iratkozzon fel levelező listánkra, illetve böngéssze bizalommal további írásainkat, videóinkat blogunkon. Amennyiben személyesen szeretné felvenni velünk a kapcsolatot az alábbi linken megtalálja elérhetőségeinket!

like us2youtube3hirlevel_calendar2