Külső motoros páraelszívók

Mottó: „ A külső motoros páraelszívó segítségével a háziasszony a család része marad, a zaj nem szigeteli el.”Külső motoros páraelszívó sematikus ábrája

Valljuk meg: leszámítva a csendes(ebb) kivitelű silent split modelleket, a páraelszívók bizony nem halk működésűek. Sokaknak talán ezért csökken a lelkesedése az újonnan megvásárolt páraelszívó mindennapi használata során. Pedig egy egyszerű megoldással búcsút inthetünk a zavaró zajnak: ez pedig a külső motoros páraelszívó beépítése.

A külső motor (illetve az ilyen változatú modell) beépítésével a készülék működése csendes, zajszintje minimálisra csökken.

A páraelszívó modellek nagy része már külső motoros változatban is rendelhető. A modellek ilyen esetben nem tartalmazzák magát a motort, hanem csupán egy automatikát. Ez az épületen kívül elhelyezett külső motort vezérli.  Abban az esetben, ha esetleg meggondolta magát, azon modellek, amelyek külső motoros változatban is elérhetőek, átalakíthatók, ezzel kapcsolatosan a szerviz adhat megfelelő információkat.

Külső motoros páraelszívó vázrajzA beépítés tervezése során a helyiség sajátosságainak figyelembe vétele mellett, érdemes megfontolni, hogy az épület falán, vagy pedig a tetőn/tetőtérben helyezzük-e el a külső motoros egységet. Nem minden páraelszívó típushoz építhető az összes változat, ezért kérjük a lehetőségekről kérdezze kollégáinkat. Fali elhelyezés akkor lehet jó megoldás, ha a páraelszívó a motorhoz viszonylag közel van, mivel a légszállítás ebben az esetben sokkal jobb. Érdemes viszont figyelembe venni, hogy a minimum 4 méteres távolságot tartani kell! Egyes modellekhez szekrénybe építhető külső motor is választható, mely belső keringetés esetén alkalmazható.Külső motoros páraelszívó működési elve

A páraelszívót a külső motorral légtechnikai csövek és elemek kötik össze. A merev falú csövek és elemek segítségével hatékonyabb és csendesebb a működés. Javasoljuk, hogy amennyiben lehetősége nyílik rá, szigetelje, mind a motort, mind pedig a légtechnikai csöveket (melyekből létezik belső hangszigeteléssel ellátott kivitel is), az esetleges kondenzvíz lecsapódás elkerülése érdekében.

Külső motor választékunkat az alábbi oldalon találja meg.

Amennyiben cikkünk felkeltette érdeklődését, kérjük kövessen bennünket facebook-on, youtube-on, iratkozzon fel levelező listánkra, illetve böngéssze bizalommal további írásainkat, videóinkat blogunkon. Amennyiben személyesen szeretné felvenni velünk a kapcsolatot az alábbi linken megtalálja elérhetőségeinket!