Mosson beépíthető mosógéppel!

Mosni muszály. Miért ne tenné ezt beépíthető mosógéppel?

Egy jól kiválasztott beépíthető mosógéppel időt, pénzt és energiát takaríthat meg! Olvassa el szakkereskedője tanácsait és mosson beépíthető mosógéppel Ön is! Ne feledje, hosszú évekre lehet megbízható segítőtársa otthonában! Legyen tippjeinkkel szakértő, hogy ne érhesse csalódás.

beépíthető mosógéppel
beépíthető mosógéppel gyerekjáték a mosás

Abban talán mindenki egyetért, hogy a mosógép napjainkban a leginkább elengedhetetlen gép a háztartásban. Igazán csak azok a háziasszonyok (vagy urak) tudják ezt, akik már átélték a „rossz a mosógép, kézzel kell mosnom” érzést. Igazán bosszantó tud lenni, nem igaz? Épp ezért (is) érdemes megtalálni azt a mosógépet, amelyik a legalkalmasabb az igényeinknek és pénztárcánknak egyaránt.

Beépíteni, vagy ne?

Beépíthető mosógéppel
beépíthető mosógéppel gyerekjáték minden mosás

Bizony, nemcsak szabadonálló, hanem beépíthető mosógépek is létezik. Szakkereskedőjeként akkor ajánljuk, hogy válasszon beépíthető mosógépet, ha konyhapult alá vagy fürdőszoba bútorába kívánja behelyezni. Ilyen mosógép csak elöltöltős kivitelben készül. Úgy lettek kialakítva, hogy centrifugálás közben sem tesznek kárt a bútorában.

Mosás- szárítás egy gépben? Igen, lehetséges!

Bizonyos mosógép modellek szárítás funkcióval is rendelkeznek, ez főként kisebb lakásokban lehet ideális. Mosó – szárítógépből is létezik beépíthető és szabadonálló kivitel.

A beépíthető mosógép méretei

A tökéletes mosógép megtalálásának alapvető szempontja lehet a mosógép kapacitása, magyarán hány kilogramm ruhával lehet megpakolni. Egy 1 – 2 személyes háztartásnál elegendő lehet a 5 kg kapacitás, míg 4 főnél már számolni lehet 6 – 11 kilóval is. Természetesen ez nagyban függ a mosási gyakoriságtól is. A szakkereskedő ajánlata: Gondolja át, mekkora igénybevételnek lesz kitéve a mosógép, bizonyos esetekben érdemesebb egy nagyobb kapacitású modellbe befektetnie, hiszen minél nagyobb a dob, annál kevesebb a gyűrődés és a nagy kapacitás jól jöhet például ágytakarók vagy függönyök mosásánál is!

A centrifuga

Azt már a gyakorlott és a kevésbé gyakorlott háziasszonyok (és urak) is tudják, hogy minél több vizet képes a mosógép centrizéskor kipréselni a ruhákból, annál könnyebben száradnak aztán. Épp ezért fontos szempont a centrifugálás „ereje”, sebessége, amit fordulatszámban mérünk. Általánosságban elmondható, hogy 1200 – 1400 fordulatszám mellett már kellően száraz ruhát tudunk kivenni a mosógépből.

mosás mosógéppelKényes anyagok

Már a régebbi mosógép modellek is rendelkeztek kímélő programmal azokhoz a ruhákhoz, amelyek kényesnek nevezhetők. Ilyen pl. a selyem, vagy a gyapjú anyagok. Az újabb fejlesztéseknek köszönhetően ezek a programok jól behatárolhatóak. Külön program állítható be pl. a pamut, a selyem, gyapjú stb. anyagokhoz. Sőt, bizonyos modelleknél beállítható függöny, vagy cipő is. Ezeknél a modelleknél azonban mindezeken túl a mosási hőmérséklet vagy az anyag színe is pluszként beállítható. Ezen modellek már digitális kijelzővel készülnek, amelyen látni lehet a mosásból hátramaradó időt is.

A beépíthető mosógép extrák

A mosógép extra programjai nemcsak a mi kényelmünket, hanem a hatékonyabb mosást is szolgálják. Ilyen pl. az extra öblítés vagy a súlyautomatika, amely a behelyezett ruhához igazítja a vízmennyiséget, ezzel minimálisra csökkentve a felesleges vízfelvételt. A vasaláskönnyítő programmal kevésbé gyűröttek, ezáltal könnyebben vasalhatóak a már tiszta ruhák. Az Eco program, alacsonyabb hőfokon mos, ezzel nemcsak a ruhát kíméli, hanem energiát is spórol, a gyorsmosás funkció pedig alkalmazkodik a kevesebb ruhamennyiséghez vagy a szűkös időhöz. (Megjegyzendőszárítás mosógéppel, hogy a gyorsmosás funkció csak enyhe szennyezettségnél tisztít jól.)

Bizonyos modelleknél beállítható késleltetett indítás is. Az AquaStop rendszer gondoskodik arról, hogy hiba esetén a vízbevezető szelep automatikusan zárjon. Gőzölő rendszer: A textíliához igazodó funkcióinak köszönhetően a gőzölő rendszer az Ön vasalással töltött idejét akár 50%-kal csökkenti. A víztartály, a gőzölő egység, a fűtés és a hőmérsékletérzékelő egyedülálló összjátéka lehetővé teszi az ápolás alatt a textíliák folyamatos gőzölését, az egyszeri gőzlökéseket, vagy akár a kettő kombinációját is. Ezáltal textíliái – mindenekelőtt a kényesebbek – különösen ápoltak és tökéletesen simák lesznek.

A következő gőzölési funkciók közül választhat: „Gőzsimítás”, „Felfrissítés” és „Végső gőzölés”. A „Gőzsimítás” igény esetén közvetlenül csatlakozik a mosási folyamathoz. A „Felfrissítés” alkalmazásával a száraz, nem szennyezett ruhák újra ragyogóan frissek lesznek. A „Végső gőzölés” funkció nedves textíliák külön gőzölésére alkalmazható, mely jelentősen lecsökkenti a vasalási ráfordítást, így könnyen elérheti textíliái kifogástalan simaságát. a lehető legsimább eredmény akár 50%-kal kevesebb vasalási idő három, a textíliákhoz igazodó gőzölési funkció.

Kérdéseit, észrevételeit, javaslatait az info@profimuszaki.hu e-mail címen várjuk!

Amennyiben cikkünk felkeltette érdeklődését, kérjük iratkozzon fel levelezőlistánkra illetve böngéssze bizalommal további írásainkat, videóinkat blogunkon!

Keresse a Profiműszakit az Árukeresőn is!