Rusztikus páraelszívók -a klasszikus forma

A stílusos, elegáns, ugyanakkor otthonos konyha hangulatos kiegészítői lehetnek a rusztikus páraelszívók. A fa burkolat természetes, különleges egyedisége találkozik a modern technika hatékony elszívó megoldásaival. Falmec rusztikus elszívók

Minden rusztikus páraelszívó modell különlegesen finom kidolgozású, akár kézi faragású szegéllyel rendelkezik. A modellek egy részénél ezen szegély formája választható, gyárilag pácolt cseresznye és dió színben érhető el, ugyanakkor a konyhabútor színéhez igazodóan egyedileg is pácolható. Mindemellett az opcionálisan hét különböző színre festett kürtőtest és kétféle kézzel festett dekor elem teszi teljesen egyedivé és látványossá a készüléket, a tökéletes harmónia érdekében.

Érdemes figyelembe venni azonban, hogy ezen páraelszívók alap kivitel esetén kisebb teljesítményű motorral vannak felszerelve, így kisebb helyiségekbe lehet ideális megoldás, mind fali mind pedig sziget változatú modell esetében.  A tökéletes megoldás rusztikus páraelszívók esetében a külső motorral történő szerelés. Ilyenkor a motor vagy a padlástérben, vagy egy külső falon foglal helyet, ezáltal rendkívül halk működést tesz lehetővé. Arra figyelnünk kell, hogy ezeket a motorokat külön meg kell vásárolnunk. Bekötésükhöz mindenképp merev falú cső ajánlott.

Vásárlásnál fontos szempontok

Ha rusztikus páraelszívók közül szeretnénk választani, akkor elsősorban a kinézete az, amire érdemes odafigyelni. Rusztikus páraelszívókA fa peremet kérhetjük natúran is, ilyenkor az asztalosunk bármilyen pácolást elkészíthet hozzá. Ennek köszönhetően tökéletesen lehet illeszteni szinte bármilyen antik hatású konyhabútorhoz. Az elszívásért a külső motor felel majd. Ez több pozitív mellékhatással is jár majd. Az elszívás során minimális hang keletkezik, az erősségére pedig nem lesz panaszunk. A könnyebb tisztíthatóság és az esztétikum végett 90 cm széles elszívó az ajánlott. Fontos tényező továbbá az elvezetés is. A külső motorok jellemzően 150 mm átmérőjű csövezést igényelnek. Sok későbbi problémától megvéd minket, ha merev falú csövezést választunk.

Amennyiben cikkünk felkeltette érdeklődését, kérjük kövessen bennünket facebook-on, youtube-on, iratkozzon fel levelező listánkra, illetve böngéssze bizalommal további írásainkat, videóinkat blogunkon. Amennyiben személyesen szeretné felvenni velünk a kapcsolatot az alábbi linken megtalálja elérhetőségeinket!